چقدر از منش این شهدا دور شدیم
آنقدر خیره به دنیا شده و کور شدیم
معذرت از همه خوبان و همه همرزمان
ما برای شهدا وصله ی ناجور شدیم
طلبه بسیجی #شهید_محمد_ایمانی سوم فروردین سال ۱۳۴۲ در روستای ینگ آبادچای، از توابع میانه در خانواده ای روحانی و مروج دین متولد شد.
نام پدرش، حجه الاسلام، میرزاعلی بود که عمرش را در راه تبلیغ اصول عالی دین مبین صرف کرد و مادرش فاطمه نام داشت.
محمد دوران کودکی را در زادگاهش و تحت سرپرستی پدر فاضل خود به آموختن قرآن و حدیث و مسائل دینی گذراند در سال ۱۳۴۹ اول ابتدائی را که تمام کرد بهمراه اعضای خانواده به میانه کوچ کردند و بقیه مقاطع تحصیلی تا دیپلم را درشهر خواند.
موفیقت تحصیلی در تمام مقاطع نشان می دادکه فردی بزرگ در عرصه اجتماع خواهد شد و توانست در رشته علوم تجربی دیپلمش را با نمره خوبی به پایان برساند.
روح پاک و تربیت یافته در مکتب اسلام، این شهید بزرگ را از همقطارانش چندین مرتبه بالاتر کرده بود. از دوران نوجوانی به نماز و قرائت قرآن و شرکت در مراسمات مذهبی اهتمام می ورزید. به روحانیت علاقمند بود و همواره سعی میکرد تحت راهنمائی های آنان در خط مذهبی قرار بگیرد و با مساجد و مراکز مذهبی و انجمن دین و دانش که به همّت مرحوم آیت الله احمدی میانجی در شهر میانه هم تاسیس شده بود نیز در ارتباطی نزدیک بود و در تمام جلساتش شرکت می جست.
در حالی که انقلاب اسلامی بمرحله عمومی شدن و شرکت همه اقشار جامعه در آن نرسیده بود محمد با پخش مخفیانه اعلامیه ها و تکثیر نوار سخنرانی امام در بیداری و آگاهی اذهان عمومی نقشی بسزا ایفا کرد و در عرصه تظاهرات خیابانی و راهپیمائی ها بسیار فعال بود.
او مهارتهای مبارزه را به خوبی آموخته بود و در راستای خط امام برای نجات مردم ستمدیده از یوغ رژیم شاهنشاهی از آن توانمندیها استفاده کرد. برای اولین بار عکس امام خمینی را در راهپیمائی شهر میانه بالای سر برد و از رهبران مذهبی تظاهرات خواست که تنها از رهنمودهای امام پیروی کنند.
ابتکار عمل و شیوه منحصربه فردش او را در صف اول مبارزه قرار داده بود. تظاهرات و اعتصاب دانش آموزان توسط او و چند تن از دوستانش طرح ریزی و عملی شد که منجر به تعطیلی مدارس در ماههای بعد گردید.
شهید آیت پس از پیروزی انقلاب به حکم وظیفه شرعی و انقلابی با گذراندن دوره های آموزش نظامی، به استخدام نیمه رسمی سپاه پاسداران شهرستان میانه درآمد و علاوه از تامین امنیت و نشر فرهنگ انقلابی در منطقه به روستاهای اطراف شهر رفت و باسخنرانی های پرشور و حرارات و متعدد، مردم را به انقلاب و اسلام امیدوار ساخت.
با شروع جنگ تحمیلی به این مرز و بوم، چندین مرتبه از طریق این سپاه به جبهه اعزام شد.
بعد از گذشت اندکی از این فعالیتها، لیاقت، درایت، مدیریت، شجاعت و صراحت لهجه این شهید آشکارتر شد و زمانی که بسیج مستضعفین در میانه تشکیل شد.
فرماندهی این مرکز مهم به این شهید فرزانه واگذار گردید. پس از دریافت این حکم، بسیج مستضعفین را در مدرسه علمیه بنیان نهاد.جائی که هم درس میخواند و هم مبارزه میکرد.
در اثر همت و تلاش شبانه روزی او، در مدت کوتاهی بسیج در تمامی مدارس، مساجد، ادارات و مناطق روستائی راه اندازی شد و اعضای فعال و نیروهای کارآمدی را به خود جذب کرد.
بنابراین شهیدآیت را باید بنیانگذار بسیج در شهرستان میانه نامید.
در عرصه جنگ مستقیم با دشمن بعثی هم بسیارقوی و با اقتدار ظاهر شد و از آنهائی نبود که فقط شعار دادند و عملاً کاری پیش نبردند.
این جوان دلیر خطه آذربایجان، در حالی که فقط نوزده سال داشت به عنوان فرمانده گروهان در گردان علی اصغر انتخاب شد.
عملیات والفجر مقدماتی در پیش بود و این گردان باید به آمادگی جسمی و توان رزمی کامل می رسید و این امر مهم به شهید ایمانی محول شد و حقاً توانست به خوبی از پس آن برآید.
عبور از دشوارترین و صعب العبورترین مناطق نبرد بر عهده گروهان شهیدایمانی گذاشته شده بوددو نیروهای تحت امر این شهید عزیز توانستند به اهداف از پیش تعیین شده برسند.
فرمانده گروهان در اولین ساعات عملیات زخمی شده بود ولی با تمام توانش همچنان به هدایت و رهبری گروهانش ادامه می داد. از آنجائی که در دیگر مناطق عملیاتی کار به خوبی پیش نرفته بود، دستور عقب نشینی داده شد و شرایط به گونه ای پیش رفت که امکان حمل مجروحان به پشت جبهه نبرد امکان پذیر نبود. او هرگز راضی نشد که نیروهای زخمی اش در وسط معرکه بمانند و خودش به محل امنی منتقل گردد. بنابراین در همان جا، در کنار دیگر زخمی های عملیات ماند.
تا چندین روز، امکان ادامه عملیات میّسر نشد و شهید در حالی به ملاقات خدا رفت که حاضر نشد،به عنوان فرمانده گروهان بر دیگر نیروهای تحت امرش برتری داشته باشد.
او در تاریخ نوزده بهمن ماه سال ۱۳۶۱ با تنی پر از زخم و لبی تشنه با تیر خلاص عراقیها به شهادت رسید.
پیکر این عزیز میهن و کشته در راه خدا، پس از سالها دوری از وطن، در تاریخ چهارم خردادماه سال ۷۱ به شهر میانه رسید و تشییع باشکوه این تن مطهر نشان داد که ملت قدردان مدافعان حریم دین و وطن هستند.
مزارش در گلزارشهدا میانه، الهام بخش آزادگانیست که هرگز نمی خواهند در مقابل ظلم سرخم کنند.
درود خدا
به روح بزرگ این شهید باد... آمین
تولد ۱۳۴۲/۱/۳
شهادت ۱۳۶۱/۱۱/۱۹
#والفجر_مقدماتی_چزابه
محل دفن مزار شهدای میانه